top of page

Koelen op één tiende precisie

De hoofd activiteit is altijd het koelen van verschillende soorten fruit geweest. In meer dan 25 jaar is hier een enorme expertise in opgebouwd, waardoor wij alles aan durven te nemen.

Wij kunnen ons fruit koelen op 1 tiende precisie, houden op elk moment van de dag luchtvochtigheid, temperatuur, O2 en CO2 in de gaten. Hierdoor kunnen wij u altijd de beste kwaliteit garanderen.

IMG_0219.jpg

Altijd Vooruitstrevend

In 2018 hebben wij een grote duurzame stap gezet door 1350 zonnepanelen te leggen. Hierdoor draaien van onze koelprocessen op zonne-energie.

Sinds 2019 gebruiken wij alleen nog natuurlijke koudemiddelen.

Door de combinatie van luchtbevochtiging, op een tiende graad nauwkeurig koelen en het toepassen van lage zuurstof in de koelcellen. Krijgen wij jaar in jaar uit uitstekende resultaten.

DJI_0748.jpg
JWP02718.jpg
IMG_0249.jpg

Begeleiding vanuit de boomgaard tot het afzetmoment

Bij Koelbedrijf Buijsrogge begint het proces van koelen en opslag altijd al wanneer het fruit nog in de bomen hangt.

Dat houdt in dat we de bewaarduur inschatten, het afzetmoment en de eventuele toepassing van Smartfresh. Dit leidt tot een optimaal financieel resu

 

CO2 Installatie

Met gepaste trots zijn wij in 2019 volledig overgestapt naar een pompsysteem met als koude middel CO2.

Hierdoor hebben wij een enorme inkoel- capaciteit, waardoor wij bij hoge inslagtempraturen het fruit direct kunnen inkoelen.

Wij zijn ten opzichte van de verouderde installatie door de C02 de koeluren gehalveerd. Minder uitdroging van het product, De hardheid/vochtspanning in het fruit blijft.

ltaat voor onze klanten.

bottom of page