top of page

Wie zijn wij?

Al 25 jaar zin in de volgende opdracht.

Het begin

Ons koelbedrijf is ontstaan in 1995, ons teeltbedrijf kreeg steeds meer behoefte om de geteelde producten zelf op te slaan en af te zetten.

 

Diezelfde behoefte zat ook bij collega fruittelers. Frans Buijsrogge heeft door deze ontwikkeling de stap durven zetten om het eerste koelgebouw te gaan bouwen. 

In de loop der jaren is ons koelbedrijf steeds uitgebreid. In 1995 hebben wij onze eerste stap gezet met de bouw van de eerste 12 cellen. In 1997 is er uitgebreid naar 23 cellen. 

In 1998 zijn er nog 3 speciale inkoelcellen bijgebouwd, deze dienen om het fruit zo snel mogelijk in te laten koelen.

In 2009 zijn de eerste 5 ammoniak cellen gebouwd. In 2011 zijn er nog 6 extra cellen ammoniak bijgebouwd.

In totaal heeft koelbedrijf Buijsrogge nu 37 cellen tot zijn beschikking, wat neer komt op 18.500 ku

IMG_0798.jpg
DJI_0744.jpg

De volgende stappen.

Zonnepanelen

Wij streven altijd naar vooruitgang en duurzaamheid, hierdoor hebben wij in 2018 de keuze gemaakt om 1350 zonnepanelen op ons dak te leggen. Op deze manier willen wij een stap zetten naar de toekomst en op een zo duurzaam mogelijke manier ons bedrijf verder continueren.

​​​​

CO2 Pomp systeem

De volgende stap is gemaakt in 2019. Al onze oude Freon cellen zijn verbouwd naar nieuwe installaties die alleen gebruik maken van natuurlijke koudemiddelen, dat houdt in dat we in 26 cellen nu koelen met een nieuw CO2 pomp systeem. Het geavanceerde van dit systeem is dat er niks meer tussen zit en er direct kan worden gekoeld. Dit is enorm doeltreffend en nieuw in de koelsector. 

Tot de dag van vandaag koelen wij ons eigen fruit en dat van collega's met dezelfde passie als in 1995. Met ons nieuwe systeem kunnen wij meer aan dan alleen appels en peren. Er zijn verschillende producten die zeer precies gekoeld moeten worden. Voor deze producten is Koelbedrijf Buijsrogge ook uitermate geschikt. Wij kunnen alles aan op het gebied van luchtvochtigheid, temperatuur, O2 en CO2.

Wie bin julder dan?

Of zoals in normaal abn. Wie zijn jullie?

bottom of page